Facebook
 
Legközelebb

3. évad 8. rész - Chapter 52Idő: 2017. január 23.
Hol: The CW
Egyelőre nincs leírás.
 
Család

 
Elit cserék

   
   
   
   

 
Társalgó
 
Dátumok

Október 17: 3. évad premier 
Január 24: Justin Baldoni szülinapja 
Február 14: Brett Dier szülinapja 
Május 31: Yael Grobglas szülinapja 
Június 18: Ivonne Coll szülinapja 
Július 22: Jaime Camil szülinapja 
Július 30: Gina Rodriguez szülinapja 

 
A portál

Szerkesztő: Nikrécia 
Kinézet: Nikrécia (1. verzió) 
Téma: Jane The Virgin 
Nyitás: 2016. augusztus 13. 

Az oldal egy nem hivatalos rajongói oldal az amerikai Jane The Virgin című sorozatról - ennek következtében nem áll kapcsolatban sem a színészekkel, sem a készítőkkel. Az itt található anyagok mind saját gyűjtésűek, a szöveges tartalom pedig saját fordítás, így az esetleges felhasználásuk esetén mindenképp forrásmegjelölést kérek. Köszönöm a megértéseteket.  

 

Főoldal

2016.12.27. 12:40, Nikrécia
Gina: Marie Claire interjú

A "képtelenség" szó sose volt részese Gina Rodriguez szótárának. És amikor a Golden Globe díjas Jane The Virgin sztár valamit a fejébe vesz, mindent belead. 

Gina Rodriguez igazán magáévá teszi a The Tasting Kitchen nevezetű forró pontot, ami a trendi Abbot Kinney Boulevard-on található, a kaliforniai Venice-ben. Egy horgolt maxi ruhát visel, a fekete haja rendezetlen, gondtalannak és boldognak tűnik, de amint becsúszik a bódéba, azonnal kihajol, megkapaszkodva a területébe. "Épp most volt egy méhen belüli fertőzésem, és hihetetlenül fáj, csak a medencémet akarom szorongatni állandóan, jogosan" - ismeri be. Ez az a fajta üdítő őszinteség, ami a 32 éves Jane The Virgin sztár kultuszstátuszt érdemelt ki a rajongóinál. Lehet, hogy mindennél nagyobb fájdalma van, de Gina egy harcos. 

Egy hatalmas lengyel és latin-amerikai környéken nőtt fel, Chicago észak-nyugati környékén, Ginát édesapja és édesanyja nevelte fel, Genaro, fuvaros, aki szakszervezeti alelnökké emelkedett, és Magali, aki titkárnőből lett Cook Megyei tolmács a bíróságon. Egy klasszikus bevándorlói tapasztalat az övék: közel voltak a szomszédjaikhoz, állandóan dolgoztak, és egy olyan környéken éltek, ami egyaránt volt család-orientált és korlátozott lehetőséget kínáló. A közösségükben, ahol rengeteg fiú kötött ki bandákban, és a lányok tinédzserként váltak anyává, az oktatás nem mindig élvezett elsőbbséget - a túlélés állt előtte. Gina szülei, akik Puerto Ricóból jöttek, eltökéltek voltak abban, hogy jobb életet biztosítsanak a három lányuk számára, mindent feláldozva azért, hogy ő és a két nővére magániskolában tanulhasson. 

"Nem volt semmi extra" - emlékszik vissza Gina a neveltetésére, amibe bele kell érteni azt is, hogy hatalmas patkányokkal küzdöttek a lakásuk pincéjében. "Csak az egyik szülőm érettségizett le a középiskolában. Mindenünk, ami volt, arra lett felhasználva, hogy tanulhassunk. Mindkét szülőm tisztában volt azzal, hogy a tanulás az egyetlen lehetőség számunkra, hogy megmeneküljünk a környezetünktől." Minden reggel az édesapja felsorakoztatta a lányokat, hogy elismételjék azt a mantrát, ami híressé tette Gina beszédét, amikor átvette a Golden Globe díjat 2015-ben: "A mai egy csodálatos nap lesz. Képes vagyok rá és meg is fogom tenni." Mára már Gina egy saját produkciós céggel rendelkezik, ami az I Can And I Will Productions nevet viseli. Az idősebb nővére, Ivelisse, a Harvard üzleti iskoláján végzett, és saját tőkéjű cégnél partner, míg a középső testvér, Rebecca a USC orvosi karán végzett és orvosként praktizál. 

"Amikor 15 éves voltam és a lehetőségek, amikkel mára már rendelkezem, nem tűntek elérhetőnek, továbbra is tudtam, hogy képes vagyok bármi olyan után menni, amit csak akarok - annak ellenére is, hogy még nem volt meg pontosan a célom" - mondta Gina. "Az egyetlen dolog, ami megállíthat téged, az te vagy. És ez mennyire erős? El fogsz bukni, de remélhetőleg esélyed van arra, hogy nagyot bukj. Mennyire nagyszerű, hogy esélyem van arra, hogy szánalmasan nagyot bukjak? Milyen borzalmas lenne, ha csak üldögélnék, soha el nem érve az esélyt, soha meg nem ragadva a lehetőséget? Falni akarom az életet. Meg akarom próbálni." 

Most pedig, Gina szeretne más fiatal nőket és férfiakat inspirálni, hogy merjenek nagyot álmodni. Tavaly, amikor az Oscar-díjas Rita Moreno előtt tisztelgett (később a színésznő a Jane The Virgin-ben az apai nagymamáját alakította Ginának) a 38. alkalommal megrendezett éves Kennedy Center Honors-on, Washingtonban, Gina megálmodott egy küldetést magának. "Hihetetlen embereket láttam, mindenféle etnikumukat, ahogyan tisztelik egy élet munkáját. A padlón voltam. És arra gondoltam, hogy ez vajon miért nem létezik fiatalabb nők számára?" Tehát a színésznő elkezdett telefonálgatni; a végeredmény pedig a Marie Claire Young Women's Honors eseménye lett, amit december 19-én mutatott be a The CW, ami középpontba helyezi a figyelemre méltó fiatal nőket. "Olyan embereket emelünk ki, akik követik az álmaikat, így mások azt érezhetik, hogy joguk van ahhoz, hogy kövessék a sajátjukat" - mondta Gina. 

A színésznő 13 éves korában pillanthatta meg előszor a saját álmát, amikor megkérdezték tőle, hogy szeretne-e egy reklámban szerepelni. A szülei visszautasították, hogy elvigyék őt a meghallgatásra, de Ginának volt egy tanára, aki aláírta az engedélyeket, majd felpattant egy tömegközlekedési eszközre. A színésznő megkapta a szerepet a reklámban, amit egyedül a mozikban lehetett látni. "Ez semmiség volt, de megadta nekem azt a tudást, hogy ha megpróbálom, többre is képes lehetek" - mondta Gina, aki utána egy ügynöknél kötött ki. Megígérte a szüleinek, hogy minden pénz, amit keres - egy AOL reklám itt, egy Walmart katalógus ott - félre lesz téve, hogy főiskolára mehessen. 

16 éves korára Gina már tudta, hogy mit akar, de nem volt terve ahhoz, hogy hogyan is valósítsa meg. "Az ösvény nem volt kitaposva számomra a családomban, vagy a kultúrámban, mert csak néhányan vannak közülünk az iparban" - mondta. Így egy olyan személyt kezdett követni, aki egyedül mutatta neki az utat: Ivelisse-t, akivel aztán New York-ba költözött. Ivelisse azt mondta a testvérének: "Istenkém, muszáj álmodnod! Színész akarsz lenni? Akkor tegyünk téged színésszé." Ketten programokat kerestek és Gina azon 13 tinédzser egyike volt, aki felvételt nyert a Kolumbiai Egyetem színházi együttműködésébe. "Bumm, most, hogy már New York-ban voltam, arra gondoltam, hogy ide kell járnom iskolába" - emlékszik vissza Gina, aki később a New York-i Egyetem művészeti képzésére jelentkezett. "Így jött létre a karrierem. Nyitva vannak a szemeid; nem tudod, mi lesz a következő válasz, de nyitott vagy. És kihasználsz minden lehetőséget, ami az utadba kerül." 

A főiskola után, a lehetőségek továbbra is csak úgy áramlottak: színház, Frida Kahlo szerepe a Florida nevezetű produkcióban, néhány tévés film. 2011-ben felfigyelt rá egy ügynök, miközben a Go For It! című filmet forgatta Los Angeles-ben. Gina arra gondolt, hogy itt az ideje, hogy LA-be költözzön. Nemsokkal ezután, 2012-ben megkapta Filly Brown-beli munkáját, ami során egy Los Angeles keleti részéből származó rappert alakított. Amikor a filmet bemutatták a Sundance-en, a fesztivál sztárjává vált, minden vetítésen hatalmas ünneplés vette körül. 

Bár Gina kiváló előadónak bizonyult, sorozatbeli vendégszerepekből és tévés reklámokból élt meg. Hogy kifizethesse a számláit, ikrekre specializálódott bébiszitter volt és a Sushi Roku étteremben felszolgáló. 

Mégis, valami történt a Filly Brown forgatása alatt, ami más irányba terelte a karrierjét: Gina felfedezte a hangját. "Úgy döntöttem, hogy olyan szerepeket fogadok el, amik segítik a latin-amerikai téveszmék lerombolását az iparban, és pénztől függetlenül fogom azokat a szerepeket elvállalni" - mondta. "Biztos akartam abban lenni, hogy pozitívan hozzárájulok ehhez, és nem engedem, hogy korlátozzák a tapasztalataimat és a kalandjaimat." Minden olyan szerepet visszautasított, ami a bandaélet, a tinédzserkori terhességet, vagy más megszokott latin-amerikai sztereotípiát örökít meg. "Egy olyan lányt akartam eljátszani, aki független és okos, és az után megy, amit szeret" - mondja. "Egy lányt, aki mer kockázatot vállalni és leküzdi a kihívásokat. Csak egy lányt." 

Ismerd meg Jane Villanuevát. Gina elismeri, hogy amikor az ölébe került a Jane The Virgin pilot epizódjának forgatókönyve, azt gondolta, hogy a legjobb barát, vagy egy irodai személy szerepéért fog jelentkezni a meghallgatáson, "bárhová, ahová a forgatókönyv alapján befér egy latin-amerikai. De pontosan ez volt az a hozzáállás, amit el akartam törölni. Még akkor is, ha én magam is hajlamos voltam rá." Miután negyven perc alatt beszippantotta a forgatókönyv, Gina azonnal úgy döntött, hogy akarja a szerepet. Néhány héttel a meghallgatása után, a félmaraton edzésének a közepén volt, amikor Jennie Snyder Urman felhívta azzal, hogy megkapta Jane szerepét. Elkészült a pilot, a sorozatot pedig megvette a The CW csatorna, és kilenc epizód után, Gina nyert a Golden Globe díjátadón. A nézők nagy része nem ismerte fel a levegőért kapkodó nőt, aki a színpadon a családja előtt tisztelgett és elmondta a mára már híressé vált beszédét: "Ez a díj sokkal több nálam; egy olyan kultúrát reprezentál, ami hősként akarja látni magát. Édesapám minden reggel elmondta nekem, hogy 'A mai egy nagyszerű nap. Képes vagyok rá és meg is fogom tenni.' Nos, Apa - a mai egy nagyszerű nap. Képes vagyok rá és megtettem." Az egész világ beleszeretett Ginába a beszéde alatt, amit rögtönzött. "Nem volt merszem, hogy leírjak bármit is" - emlékezett vissza Gina "de a szívem tudta végig, hogy mit akarok mondani. Édesapám mindig azt mondja, ha sose hazudsz, sose kell emlékezned semmire. Amikor őszinte vagyok valódi, akkor alakul a legjobban az életem." 

A sorozat sikerével, nagyobb költségvetésű produkciók forgatókönyvei landoltak az asztalán, mint a 2016-ban bemutatott Deepwater Horizon, ami az egykori olajfúró katasztrófát mutatja be (Gina az egyetlen női alkalmazottat alakítja a fúrón, Mark Wahlberg oldalán), és a sci-fi thriller Annihilation (2017-ben jelenik meg), amit az Ex-Machina Alex Garlandja rendezett, és Gina olyan sztárokkal játszik együtt, mint Natalie Portman. "Gina nagyon idealisztikus, egy nagyon inspiráló módon" - ismerte el Natalie kollégájáról. "Nagyon szeretne pozitív változást létrehozni és nagyon szeretne pozitívan hatással lenni másokra, és ez mindent átitat az életében. Az egész stáb rajongott érte." Jennie Snyder Urman ezzel egyetért: "Neki van a leghihetetlenebb munka erkölcse és mindenkivel hatalmas tisztelettel bánik" - mondja. "Egy nagy jelenet előtt, ami tele van statisztákkal, bemutatkozik és megköszöni mindenkinek, hogy jelen vannak, és elmondja, hogy nem jöhetett volna a műsor nélkülük. Mindig teljesen biztosra megy abban, hogy mindenki úgy érezze, értékelik. Valamint nagyon szeret népszerű táncos videókat leutánozni a szünetekben, és nem létezik olyan tánc, amit ne tudna elsajátítani kevesebb, mint öt perc alatt!" 

A nap, amikor másodjára is jelölték Golden Globe díjra 2016-ban volt az a nap, amikor végre visszafizette a főiskolán felvett diákhitelét. "Rengeteg interjút adtam, és csak arra tudtam gondolni, édes istenem, milyen gyönyörű nap megünnepelni, hogy hol csípett el az oktatás" - mondja. 

A hírnév természetesen némi hátránnyal is jár. "Amikor idén nyáron levágattam a hajamat, olyan volt, mintha halálos bűnt követtem volna el" - idézi fel, hogy mennyi véleményt kapott az Annihilation miatt. Februárban a bulvárlapok beharangozták, hogy véget ért a több hónapos kapcsolata a színész Ben Schwartz-cal (azóta szakítottak). Most pedig egy profi Muay Thai harcossal randizik, akit jobb szeretne nem megnevezni, mivel Gina még mindig keresi az egyensúlyt aközött, hogy megmaradjon az őszintesége, aki azzá teszi, aki, valamint, hogy megvédje azt, ami fontos számára. 

Gina szintén alámerült az önfejlesztésbe: "Épp azon dolgozom, hogy elfogadjam a szeretet. Állandóan azon a részemen dolgozom, ami úgy érzi, hogy nem vagyok elég. Ez a párkapcsolat azért jöhetett létre, mert hat hónappal ezelőtt megfogadtam, hogy dolgozni fogok azon, hogy szeressem önmagamat. Tudni akarom, nincs szükségem másra, hogy teljesnek érezzem magam. Tehát bármikor, amikor képbe kerül egy másik személy, egy jóváhagyás, vagy egy projekt, amit el kell játszanom, csak kiegészítések, nem töltik be az érték vagy teljesítés iránti szükségleteimet, vagy az érdemet, vagy a szeretet. Mert ha nem így lenne, örökre éhes lennék." 

Mond is egy példát, ami legutóbb történt, az Annihilation kapcsán. Gina a tükör előtt, miközben a stáb többi része különböző testrészekhez készített speciális effekteket. "Mondtam a srácnak, hogy a kicseszett Londonba megyek majd, hogy leforgassam ezt a kemény filmet ezekkel a kemény nőkkel és egész idő alatt ott volt a kis démon a fejemben, ami azt mondogatta, hogy nem nézek ki jól, kövér vagyok, túl vastagok a combjaim és nem elég izmos a hasam" - mondja. "Majd szóltam neki, hogy bekapcsolom az unikornisomat, aki szerint kibaszottul nagyszerű vagyok. Ilyen egy győztes." 

Gina felvillantja az ezer wattos mosolyát és megrázza a fejét az emlék hatására. "A francba is, egy életed van csak; csak egy tapasztalatot szerzel" - mondja. "A Jane The Virgin véget fog érni egy ponton. Talán ez a kapcsolat működni fog, de az is lehet, hogy nem. De milyen elbeszélésben fogom elmondani? Az, ami a bukásomat fogja kiemelni, vagy az, amelyik a szeretet és értékelést, amivel rendelkezem? Tudod, hogy mivel rendelkezel. Megvan a szíved, a képzettséged, és két kemény lábad van. Szóval gyerünk!" 

 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás